Pieczarki w kuchni

15 sie 2014

Jednym z najpopularniejszych dodatków i urozmaiceń do dań są pieczarki – te smaczne grzyby są tanie, łatwe w przyrządzeniu i pasują do wielu potraw, zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Dlatego pieczarki często goszczą na naszych stołach, zwłaszcza że są łatwo dostępne o każdej porze roku.



Możliwe jest nawet hodowanie pieczarek w…

Możliwe jest nawet hodowanie pieczarek w domu w specjalnych pojemnikach. Trwają dyskusje, czy pieczarki należy obierać, czy nie. Na kapeluszu posiadają one bowiem cienką skórkę, która łatwo się obiera. Wiele osób uważa, że nie można przyrządzać pieczarek bez wcześniejszego ich obrania, co jednak jest dosyć czasochłonne. Tak naprawdę jednak wystarczy dokładne umycie pieczarek czystą szczoteczką, aby oczyścić kapelusze z ziemi. Obieranie nie jest konieczne, ponieważ ugotowane, usmażone czy upieczone pieczarki miękną i nadają się do jedzenia w całości.

Poza tym wiele osób po…

Poza tym wiele osób po prostu lubi to robić – miękka skórka bardzo łatwo i równo odchodzi od kapelusza, a po obraniu nie trzeba już go oczyszczać z ziemi. Jeśli więc lubimy obierać pieczarki, nic nie stoi na przeszkodzie – jeśli jednak nie mamy zbyt wiele czasu, nieobrane a tylko dokładnie umyte z pewnością nam nie zaszkodzą.

Aktualne kursy

Wykresy walut - 50 ostatnich notowań
USD - Dolar amerykański
Wykres kursu waluty USD

Najnowsze notowania

Indeksy GPW - 50 ostatnich notowań
WIG20 - Największe spółki GPW
Indeks WIG20 - Wykres

Dołącz do dyskusji “Pieczarki w kuchni”

Możesz śledzić ten post na kanale atom.

Nikt jeszcze nie skomentował.

Dodaj komentarz

Kalendarium bloga

Wrzesień 2017
P W Ś C P S N
« sie    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930