Kiełbasy, farsz do jelit i nadziewarka tłokowa

12 paź 2017

Przygotowanie dobrego i swojskiego jedzenia nie jest niczym skomplikowanym. Jednak bez dodatku chemii spożywczej (distripark.com) będzie ono naprawdę idealne w smaku. Przede wszystkim musimy posiadać cierpliwość podczas wędzenia naszej kiełbasy. Szczególnie musi ona być zachowana w przypadku komór, jeśli chcemy żeby dobrze uszedł nam dym.


chemia spożywcza

Foto: pixabay.com

Zazwyczaj w piecu jest tylko…

Zazwyczaj w piecu jest tylko i wyłącznie żar, więc komora bez prawie dymu pozwoli nam w pełni zawiesić kiełbasy. Jeśli chcemy wyjątkowo ławo nałożyć jelita na szyję naszej nadziewarki to powinniśmy przesmarować ją niezwykle delikatnie olejem roślinnym. Nadziewany farszem flak następnie dzielimy bądź zawijamy w kiełbaski lub batony. Wszystko powinno być w miarę równej długości i należy jeszcze je wieszać w jakimś chłodnym miejscu na minimum 6 godzin. Jest to bowiem bardzo ważne. W ten sposób mięso we flaku będzie nam się dobrze formowało i układało, a to jest właśnie najważniejsze. Nadziewanie zdecydowanie dobrze jest robić jakimś późnym wieczorem, żeby już tylko rano nasze kiełbaski były w pełni gotowe do wędzenia. I tak wędzenie kiełbasy to jest najbardziej istotny etap.

chemia spożywcza

Foto: pixabay.com

Jeśli nie wykonamy go poprawnie,…

Jeśli nie wykonamy go poprawnie, to wszystkie nasze wysiłki oczywiście pójdą na marne. W przypadku już braku wędzarni albo nawet znajomego, który taką posiada, to możemy zabrać się po prostu za sparzenie oraz ugotowanie naszej kiełbasy. Wtedy to będzie zdecydowanie najlepsze możliwe rozwiązanie. Z pewnością po takim czymś będzie smakować naprawdę wybornie.

chemia spożywcza

Foto: pixabay.com

Tags:

Aktualne kursy

Wykresy walut - 50 ostatnich notowań
USD - Dolar amerykański
Wykres kursu waluty USD

Najnowsze notowania

Indeksy GPW - 50 ostatnich notowań
WIG20 - Największe spółki GPW
Indeks WIG20 - Wykres

Dołącz do dyskusji “Kiełbasy, farsz do jelit i nadziewarka tłokowa”

Możesz śledzić ten post na kanale atom.

Nikt jeszcze nie skomentował.

Dodaj komentarz

Kalendarium bloga

Listopad 2017
P W Ś C P S N
« paź    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930